Tакмичењe ученика средњих школа из социологије

Tакмичењe ученика средњих школа из социологије

Ученица III3 одељења Електротехничке и грађевинске школе „Никола Тесла“ из Зрењанина Ивана Вишковић такмичила се у оквиру предмета Социологија током месеца марта 2019. године.

Ученица је писала рад у оквиру правила такмичења на тему Нови медији и виртуелна култура.
Рад је рађен  током новембра, децембра и јануара месеца. Рад садржи теоријски и истраживачки део. Након успешно урађеног рада, рад је послат у једном штампаном примерку и у једном примерку на меил Филозофског  факултета у Новом Саду.

Након одлуке комисије у оквиру великог броја послатих радова из различитих средњих школа на територији  Војводине ученица Ивана Вишковић се са својим радом пласирала на Регионално такмичење

Регионално такмичење ученика средњих школа из Социологије одржано је 9. марта на Филозофском факултету у Новом Саду. У оквиру Регионалног такмичења такмичило се укупно 14 радова. Ученица Ивана Вишковић заузела је друго место и тиме се пласирала на Републичко такмичење.

Републичко такмичење ученика средњих школа из Социологије одржано је 23. марта у Гимназији у Обреновцу. Такмичило се укупно 11 радова и то из различитих средњих школа из целе Србије. Ученица Ивана Вишковић је са својим радом „Нови медији и виртуелна култура“ и успешном презентацијом рада и одговорима на питања комисије заузела друго место на Републичком такмичењу ученика средњих школа из Социологије.

Ученица Ивана Вишковић је тиме стекла право да упише Филозофски факултет одсек Социологија без пријемног испита, као и да буде ослобођена дела пријемног испита уколико се на неком факултету који жели да упише један део пријемног односи и на полагање Социологије.
Ментор ученице је  професор Кристина Лубурић

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *