„ВИШЕ ОД ИГРЕ“

„ВИШЕ ОД ИГРЕ“

ВИШЕ ОД ИГРЕматурантски турнир у малом фудбалу ЕГШ „Никола Тесла“

Другу годину за редом 16.5.2019. одржан је турнир у малом фудбалу на ком учествују ђаци завршних разреда школе „Никола Тесла“. Професорице Наташа Бјелогрлић (енглески језик) и Маја Тот (физичко васпитање) осмислиле су овај турнир, и са пуно ентузијазма по други пут успешно организовале исти.

Прве године турнир је организован као вид рекреације, дружења и креирања позитивне атмосфере међу ученицима и запосленима. Управо зато турнир и јесте одржан у време израде матурантских радова, последњег круга оцењивања и припрема за пријемне испите на факултетима. Приликом ваннаставних активности овог типа до изражаја долази међусобно уважавање, тимски рад и колегијалност.

Ове године је на терен изашло 9 екипа завршних разреда од којих је свака наступила под оригиналним именом које су ученици осмислили. Турнир је отворила шармантна женска екипа под именом „Архитетке“ коју су чиниле ученице одељења IV-6, смер архитектонски техничар. На крају је тријумфовало одељење IV-1 под именом „Додај, не дриблај!“, други су били момци из екипе „Јунајтед“ III-4, а бронзом су се окитили „Баксузи“ тј. IV-4. 

Душан Штрбац из одељења III-4 проглашен је за најбољег играча турнира. За коректно и врло професионално суђење били су задужени Никола и Милош  Марков, ученици  одељења III-2. За указивање прве помоћи у случају повреда ту је била екипа Црвеног крста коју је тог дана предводио ученик одељења III2, Миле Јокић.

На предлог матураната, ове године турнир је имао и хуманитарни карактер. Играло се за Немању Радаковића из Житишта. Сви ученици и запослени у ЕГШ „Никола Тесла“ сакупљали су новац за Немању који се у Русији бори да поврати вид.

Директорка Марија Серво је на крају турнира доделила медаље победничким екипама. Такође је похвалила све учеснике, и изјавила да је веома поносна и задовољна како је све протекло.

Спортски дух је био на високом нивоу, као и подршка навијача које су чинили другови из одељења, одељенске старешине и професори школе.

И ове, као и прошле године, цео догађај је подржао СЦ „Бамби“ који је уступио простор и све потребне реквизите.Турнир и хуманитарну акцију потпомогла је и компанија „Гомекс“.

До следећег турнира..

Спортски поздрав,

ЕГШ „Никола Тесла“

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *